Üretim Teknolojileri
Pres
Hassas kesim presleri; çevre kesme, delme, form verme ve sıralı kalıplarla operasyonlar yapılabilmektedir.
Parçanın %90 seviyesine kadar koparmasız kesme yüzeyi elde edilebilmektedir.
Özel uygulamalar ile hassas toleranslarda seri üretim yapılabilmektedir. C45, C60, C75 ve paslanmaz malzemelerde üretim yapılmaktadır.
Pres tesisimizde formlu ve derin çekmeli parçalar, 500 ton preslerde kalıp içi transfer sistemi kullanılarak üretilmektedir. Kalıp tasarımlarında, Simufact simülasyon programı kullanılmaktadır. Düşük tonajlı preslerimizde, yüksek hızlı seri üretim parçaları yapılmaktadır.
Tüm Preslerimiz tam otomatik çalışmaktadır.
Yüzey İşleme Teknolojileri
Taşlama proseslerimizde; çift taraflı ve tek taraflı olarak ürüne özgü taşlamalar yapılmaktadır. Paralellik ve düzlemsellikte mikron seviyesi, kalınlık toleranslarında da 0,02 mm içerisinde çalışılabilmektedir.
Lepleme proseslerimizde; Ra 0,1 yüzey parametresine kadar hassas yüzey işlenebilmekte, kalınlık toleransında 0,001 mm de çalışma sağlanabilmektedir. Çift yüzey paralelliğinde de ürün çeşidine göre 1-5 mikron değer yakalanabilmektedir.
Taşlama ve lepleme prosesleri sonrasında çapak alma işlemleri ürünlerimize çapak alma ve pah kırma işlemleri yapılabilmektedir.
Torna Teknolojileri
Tek Milli CNC tezgahlarının yanı sıra Altı Milli ve Sekiz Milli CNC tezgahlarda otomat, paslanmaz, çelik alaşımları ve alüminyum malzemeler, sert plastik malzeme (PEEK), dövme yarı mamul malzemeler işlenebilmektedir.
Robot parça besleme ve boşaltmalı, 3 taret 2 ayna CNC tezgahlarında, ø4mm ile ø65 mm arasında milden üretimin yanı sıra dövme yarı mamullerle de çalışılabilmektedir. “C” eksen kullanılarak, tornalar üzerinde frezeleme işlemleri yapılmaktadır.
Tezgahlarda hassas toleranslardaki torna parçalarına derin delik delme yeteneği mevcuttur. 80 bara kadar yüksek basınç kullanılmaktadır.
Otomatik mil besleme ve boşaltma sistemleri kullanılan makinelerimizde, otomatik takım ömür ve yüklenme kontrolleri kullanılmaktadır.
Takımlar 3 boyutlu olarak ölçülebilmekte ve otomatik takım yönetim sistemi ile yönetilmektedir.
Enjektör Gövde İşleme Teknolojileri
Dövme yarı mamulden veya mil malzemeden enjektör gövdelerinin tornalama, frezeleme gibi işlemleri özel ekipmanlar kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Otomatik besleme ve boşaltmalı makineler kullanılmakta olup, makineler arasında parça transferi robotlar yardımı ile yapılabilmektedir. Tezgahlarda otomatik SPC takibinin yanı sıra makine çıkışlarına konan özel ölçüm sistemleri ile kritik ölçülerin %100 ölçümü ile takibi yapılabilmektedir. 5 eksen ve çift ayna işleme merkezleri ile 180 bar basınçlarda derin delik delme işlemleri yapılabilmektedir. Parçaların ölçümleri için de üç boyut ölçüm makinelerinde, özel geliştirilmiş programlar ile tek seferde ölçüm ve makine yeterlilik takipleri yapılabilmektedir. Özel amaçlı geliştirilmiş yıkama ve odaklı yağlama makineleri ile parçaya özgü prosesler tasarlanmaktadır.
Delme Teknolojileri
18 istasyonlu özel transfer tezgahları ile hassas konum ve çap toleranslarındaki parçaların delme işlemleri yapılabilmektedir. Tek bağlamada parçanın alt ve üst yüzeylerinde dikey ve açılı deliklerde çalışma sağlanabilmekte olup takımlar 24.000 devir/dk ‘da çalışabilmektedir.
4 eksen CNC işlem merkezleri de, delme ve frezeleme içeren parçaların, aynı anda çift yüzeylerinin işlenmesini sağlamaktadır. Ø1,5 mm frezeleme takımları, yüksek hassasiyette kullanılmaktadır. Özel bağlama fikstür tasarımları ile bir seferde 48 adet parçanın işlenmesi sağlanmaktadır.
Ovalama Teknolojileri
Ovalama ile diş açma prosesi parçanın işlendiği torna makinesi üzerine takılarak yapılabildiği gibi; ovalama makinesi üzerinde de, tam otomasyonlu ve yarı otomasyonlu olarak yapılabilmektedir. Proseste hata oluşumunu önleyici sistemler tasarlanmıştır.
Parçaya özgü otomasyon sistemlerini, firmamız bünyesinde yapabilmektedir.
ECM (Elektro Kimyasal Çapak Alma)
ECM prosesi ile parçaların iç kısımlarındaki kesişim bölgelerinde çapak alma işlemi tekli ve çoklu bağlama şeklinde yapılabilmektedir. Ø0,65 mm delik çapına kadar işlem yapılabilmektedir.
Kaplama Teknolojileri
Kaplama tesisimizde, mangan fosfat ve çinko fosfat olarak iki çeşit kaplama yapılabilmektedir. Tesis tam otomatik olup, askılı ve tamburlu şekilde çalışabilmektedir. Tüm veriler online takip edilebilmekte ve kayda alınmaktadır. Tam donanımlı ve müşteri şartnamelerine uygun laboratuvarımız mevcuttur.
OEM standartlarına uygun, sektör lideri kimyasal tedarikçileri ile çalışılmaktadır. İnsan ve doğaya zararlı maddeler içermeyen, çevre dostu kimyasallar kullanılmaktadır.
Bölgesel ve küresel ölçekte endüstriyel kuruluşların yüksek kalite beklentilerini karşılamayı amaçlayan kaplama tesisimizde, askı ve tambur hatlarında çinko fosfat(ZnPO4) ve mangan fosfat(MnPO4) kaplama çözümleri sunulmaktadır. Askı ve tambur hatlarında insan hatasını en aza indirecek şekilde %100 otomasyonlu ekipmanlarla desteklenmektedir. Kaplama banyoları, sektör lideri kimyasal üreticilerinin tedarik ettiği yüksek kalite standartlarındaki kimyasallar ile çalışmakta ve tesis 24 saat online sistem ve kameralar ile izlenmektedir. İnsan ve doğaya zararlı maddeler içermeyen, çevre dostu kimyasallar kullanılmaktadır. Üçüncü taraflar aracılığıyla cihaz ve ekipmanlarımız gerekli her türlü kalibrasyon sürecinden geçirilmektedir.
Kalite Kontrol Yetkinliklerimizden bazıları ise;
Periyodik olarak yapılan Volumetrik kimyasal ölçümleri, pH ve iletkenlik kontrolleri, Kaplama ağırlığı tayini (TS EN ISO 3892), Tuz sisi testi(TS EN ISO 9227)’dir.